Jak budou v budoucnu ukládány fotografie modelů a dokumenty

Plán na přechod k novému systému ukládání fotografií modelů a dokumentů se již realizuje a první fáze bude součástí verze 6.1 aplikace, jejíž vydání se chystá poměrně brzy.

Jednotlivé fáze jsou:

  1. Naplnění nového úložného serveru. Existující média jsou automaticky prohledána a nahrána na nový server na pozadí. Mělo by k tomu docházet pouze při připojení k wifi a být to úplně nepozorovatelné. Během této fáze se nové soubory přidané k modelu ukládají na iCloud Drive jako dříve, ale zároveň se nahrávají na nový server. Stejně tak při mazání souboru nebo modelu. Soubory na iCloud Drive jsou stále ty rozhodující.

  2. Nyní je rozhodující stranou server. Aplikace nyní získává údaje o tom, které soubory patří k modelu, ze serveru místo prohledávání iCloud Drive. Data se načítají ze serveru a ukládají se do mezipaměti v zařízení. Nové soubory se stále ukládají na iCloud Drive jako záloha, ale jinak se iCloud Drive už vlastně nevyužívá.

  3. iCloud Drive se již nepoužívá. Aplikace provádí veškerou práci se soubory pomocí nového úložného serveru a iCloud Drive se už vůbec nedotýká. V tomto okamžiku je odstraněn požadavek na zapnutý iCloud Drive pro aplikaci a aplikace při načítání nezobrazí chybu, pokud není v Nastavení povolen. Existující soubory se neodstraňují, ale uživatel je na staré soubory upozorněn a může je smazat, pokud si to přeje.

Jako úložný server byl vybrán Hetzner a použije se datové centrum v Helsinkách ve Finsku.

Zásady ochrany osobních údajů byly aktualizovány a tento nový server zmiňují. Smazání účtu v aplikaci nyní také odstraní veškerá data na úložném serveru.